Lampaanliha

Jauheliha pakataan joko 1kg vakuumiin 13€/kg myös pakasteena tai 4kg+  11€/kg yhteen pussiin, ei pakasteena, tilaus tuote

Paloiteltu kokonainen tai puolikas lammas pakataan teurastamossa.Tilauksen yhteydessä on hyvä mainita haluaako kyljykset, kareen vai ulko-,sisäfileet.Paloista paistit ja fileet voidaan vakumoida.

Muiden tuotteiden painot punnittaan jo teurastamolla, vakuumi paketteihin merkaten.Teurastamo Väisäsen kotiliha Oy (Iisalmi)

Tilatut lihatuotteet toimitetaan asiakkaalle suoraan teurastamosta.

Valmis tuotteet kuten palvit,makkarat ja säilykkeet valmistaa ja pakkaa Pekan Palvi Oy (Iisalmi)


Lampaanliha:

Kotimainen karitsanliha on nuoren, alle vuoden ikäisen lampaan eli karitsan lihaa. Liha on väriltään vaaleaa, hienosyistä, ja miedonmakuista. Lampaanrasva eli tali on näkyvää, suurelta osin vain lihasten päällä, ja välissä. Se on helppo poistaa, jos niin halutaan, mutta se kannattaa poistaa, vasta kypsennyksen jälkeen, koska se pitää lihan mehevänä.

Pala lammasta:

Rinta, kylki, lapa ja etuselkä sopivat keittoihin ja erillaisiin pataruokiin eli pitkään kypsennettäviin ruokiin. Luuttomasta kokonaisesta kyljestä voi valmistaa täytetyn käärrepaistin uunissa.Satulasta eli kokonaisesta selästä leikatut parikyljykset ja halkaistusta selästä leikatut kyljykset voi kypsentää grillissä, parilassa tai paistinpannulla. Viipaleiksi leikattu paisti sopii myös grilliin. Luullinen kokonainen reisi eli lampaan viulu on Suomessa perinteinen pääsiäisruoka. Lampaan ulkofilee painaa kokonaisena n. 1/2 kg ja se on herkullista grillatuissa vartaissa ja pannulla nopeasti paistettuna. Lampaan sisäfileet ovat hyvin pieniä n.50 g narumaisen ohuita pätkiä. Ne kypsyvät pelkällä ruskistamisella.

 

 Ei kommentteja

Ei kommentteja.

Kommentointi on suljettu.